هایپر تره بار | نهال فالسا

نام: نهال فالسا
نام انگلیسی: PHALSA
نام علمی: Grewia Subinaequlis
خانواده: Tiliaceae
مشخصات: فالسا از ریزمیوه ها است. درختچه ای است بزرگ و انبوه که ارتفاع آن به ۴ متر و بیشتر می رسد. دارای تعداد زیادی شاخه های بلند، باریک و آویزان است که شاخه های جوان تر با پوشش متراکمی از پرز پوشیده شده اند. این درخت خزان کننده است با برگهای بزرگ متناوب، قلبی یا بیضوی شکل که به طول ۲۰ و عرض ۱۵ سانتی متر هستند. گلهای فالسا کوچک به رنگ نارنجی روشن متمایل به زرد هستند که به صورت خوشه هایی متراکم در اواخر زمستان تا اوایل بهار و در محور برگها ظاهر می شوند. گل ها عمدتاً دگرگرده افشان بوده، حشرات و مخصوصاً زنبور عسل در گرده افشانی آنها نقش مهمی ایفا می کنند. جوانه های گل قبل از باز شدن حالتی متورم و گوشتی به خود می گیرند. نخستین علامت باز شدن گل، ظهور شکاف در کاسبرگ ها و در قاعده جوانه است، بتدریج این شکاف وسیع تر شده، ابتدا فقط یک کاسبرگ جدا می شود. کاسبرگ های دیگر نیز یکی پس از دیگری جدا شده و کل فرآیند باز شدن گل در عرض نیم ساعت کامل می شود. آزادسازی دانه گرده در فالسا، قبل از بازشدن کامل گل اتفاق می افتد.
فالسا دارای میوه های شفت کوچک و تقریباً گرد است که توسط دم میوه هایی به طول ۲ تا ۳ سانتیمتر و به تعداد زیاد به خوشه های بزرگ، باز و منشعب متصل می شوند. میوه ها، قطری حدود ۱ تا ۱٫۹ سانتیمتر، طول ۰٫۸-۱٫۶ سانتیمتر و وزن ۰٫۵-۲٫۲ گرم دارند که به تدریج طی ماه های تابستان می رسند. رنگ پوست میوه ضمن رسیدن، از سبز روشن به قرمز آلبالویی می گراید و سرانجام بنفش تیره یا سیاه می شود. رسیدگی بیش از حد میوه، کاهش رطوبت و در نتیجه چروکیدگی آن را سبب خواهد شد. میوه فالسا طعم ترش دلپذیری دارد که به دلیل نسبت مناسب قند به اسید، بسیار خوشمزه است.

فالسا میوه مناطق گرم است، ضمن آنکه بیشترین رشد، عملکرد و کیفیت را در مناطق با تابستان و زمستان مشخص نشان می دهد. در مناطق فاقد زمستان، بیش از یک بار گل می دهد و بنابراین میوه تولیدی از کیفیت کمتری برخوردار خواهد بود. گیاهان بالغ و کاملاً رشد یافته آن قادر به تحمل دماهای پایین گذرا هستند، ضمن آنکه می تواند دماهای بالا تا ۴۴ درجه سانتی گراد را تحمل نماید. دماهای بالا در خلال توسعه و تکامل میوه به رسیدن محصول کمک می کند. در فصل گلدهی نیاز به هوایی صاف و آفتابی دارد و بارندگی در این مقطع زمانی تأثیر منفی شدیدی روی تشکیل میوه می گذارد. فالسا در هندوستان تا ارتفاع ۱۰۰۰ متری از سطح دریا، رشد کرده و محصول رضایت بخشی تولید می نماید. به طور کلی میوه برای رنگ گیری صحیح و برخورداری از کیفیت خوب خوراکی، نیاز به آفتاب کامل و هوای گرم دارد. در شرایط اقلیمی گرم و خشک از رشد و نمو رضایت بخشی برخوردار است، ضمن آنکه خشکی و کم آبی های مقطعی را به خوبی پشت سر می گذارد. فالسا در انواع خاک ها، حتی خاک های نسبتاً شور قادر به رشد می باشد. از آنجا که دارای سیستم ریشه ای عمیقی است، در خاک های لومی فاقد رگه های آهکی و با زهکش خوب، از رشد بهینه ای برخوردار خواهد بود.